top of page

Waar worden ChatGPT-plugins voor gebruikt?

ChatGPT-plugins zijn snelkoppelingen. U kunt er zeer specifieke actie mee uitvoeren terwijl u in de chatbotomgeving blijft en blijft communiceren met GPT4, het onderliggende LLM (Large Language Model).

De plug-in kan daarom ook gezien worden als een reeks instructies van verschillende complexiteit. Ze vereenvoudigen de gegevensverwerking door een zekere mate van automatisering te bieden. Klinkt dit alles nog altijd abstract, dan wordt alles in de volgende paragraaf wellicht duidelijker aan de hand van een paar voorbeelden.

Voorbeelden plug ins
Voorbeelden plug ins

ChatGPT plugins: de volgende app store?

OpenAI heeft zijn plugin-bibliotheek de naam “plugin store” gegeven. De plugins van ChatGPT lijken erg veel op wat u op Apple of Android vindt. Met “Avalara” kunt u uw onroerendgoedbelasting berekenen op basis van waar u woont, met “Tic Tac Toe” kunt u spelletjes spelen en met “ArtCollection” kunt u door de collectie van het Metropolitan Art Museum in New York bladeren. Het oogt eenvoudig en is weinig interessant.


Gelukkig zijn er ook plugins die u kunnen helpen met complexere taken. Ik denk dat het daar allemaal om draait bij plugins. Met een goede ChatGPT plugin kunt u eenvoudig een complexe taak automatiseren met behulp van alle kracht van GPT4. Laten we enkele voorbeelden bekijken.


Plugin 1 : Photorealistic “Photorealistic” is een plugin waarmee u gemakkelijk prompts voor MidJourney kunt genereren. Als u MidJourney al geprobeerd hebt, weet u dat de prompt een essentieel onderdeel van het resultaat is en dat u deze meerdere keren moet aanpassen om het gewenste resultaat te krijgen. Dat was tenminste mijn ervaring toen ik mijn experiment met denkbeeldige Louis Vuitton tassen deed. Plugin 2 : AskYourPdf “AskYourPDF is een plugin waarmee u interactie kunt hebben met een pdf. Een van de beperkingen van ChatGPT is het venster waarin u interageert. U kunt er alleen tekst in typen, en de grootte van deze tekst is beperkt. U hebt dus plugins nodig voor interactie met externe elementen zoals bestanden. Dat is precies wat AskYourPDF biedt, en het is erg handig voor bijvoorbeeld het samenvatten van een rapport of het verwerken van gegevens in een bestand van dit type. Houd er echter rekening mee dat het gebruik van ChatGPT een gevaar kan vormen voor de vertrouwelijkheid van gegevens. Plugin 3 : ChatWithVideo “ChatWithVideo” is een plugin voor het analyseren van inhoud van YouTube-video’s. De tool is erg handig voor het structureren van informatie uit een video. In de onderstaande video geef ik u een snelle demonstratie.Comentarios


bottom of page