top of page

Wat is kunstmatige intelligentie?

Zoals we allemaal weten is kunstmatige intelligentie (AI) de afgelopen jaren een van de meest transformerende technologieën. Het is toegepast op verschillende gebieden, waaronder de gezondheidszorg, financiën en zelfs kunst.

Wat is AI?
Wat is AI

AI is een verzamelnaam geworden voor applicaties die complexe taken uitvoeren waarvoor voorheen menselijke input, was vereist, zoals bij de online communicatie met klanten of een potje schaken. De term wordt vaak door elkaar gebruikt met onderliggende gerelateerde termen, zoals machine learning (ML) en deep learning. Er zijn echter verschillen. Machine learning is bijvoorbeeld gericht op het bouwen van systemen die kunnen leren of hun prestaties kunnen verbeteren op basis van de data waarmee de systemen worden gevoed. Hierbij is het van belang om op te merken dat machine learning altijd onder AI valt, maar AI niet altijd onder machine learning. Om de waarde van AI optimaal te benutten, investeren veel bedrijven enorm in data science-teams. Datawetenschap combineert statistiek, computerwetenschap en zakelijke kennis om waarde te halen uit verschillende databronnen.

What's all the fuzz about people?

Het kan ingewikkelde problemen oplossen die voorheen onmogelijk of tijdrovend waren. Ook kan de technologie processen automatiseren, waardoor efficiëntie en nauwkeurigheid worden verbeterd en menselijke fouten worden verminderd. Het gaat een grote impact hebben op de alle sectoren en alle banen.
Comentarios


bottom of page