top of page

AI video tools genereren en editing.


Video is veruit het populairste medium van onze tijd. Het spreekt meerdere zintuigen aan en we kijken gewoon graag naar videocontent. Maar als het gaat om het maken van video. Dan ging de lol er vroeger weer snel af..

Of je nu een maker van content, een professionele video-editor of een complete beginneling bent, je weet dat het maken van een goede video kennis, vaardigheden en de juiste apparatuur vereist – tenminste als je het op de traditionele manier doet.


Gelukkig zijn er betere manieren.

Heb je er ooit aan gedacht om een AI-video-editor te gebruiken of geheel nieuwe video-inhoud te maken met een AI-videogenerator? Met een beetje hulp van AI kun je nu veel sneller en goedkoper video's maken. In plaats van je zorgen te maken over technische zaken, kun je je eindelijk concentreren op creativiteit en verhalen vertellen.

tools
AI video tools

Er zijn talloze hulpmiddelen voor kunstmatige intelligentie op de markt die je kunnen helpen met specifieke video gerelateerde taken. Sommigen van hen verbeteren bestaande videobeelden, terwijl andere geheel nieuwe video's genereren op basis van de tekst invoer.

Yup, AI maakt letterlijk magie mogelijk.

Laten we daarom enkele van de beste AI-video-editors en -generators die momenteel beschikbaar zijn eens nader bekijken:

1. Synthesie

Synthesia is de absolute pionier op het gebied van AI-videogeneratie. Met behulp van hun intuïtieve online platform kun je video's maken met menselijke presentatoren door simpelweg tekst in te typen. Je kunt kiezen uit meer dan 125 AI-avatars (gebaseerd op echte acteurs) die jouw woorden in meer dan 120 talen kunnen uitspreken. U kunt een gratis demo maken en vervolgens upgraden naar een persoonlijk ($30/maand) of zakelijk abonnement (aangepaste prijs).


2. Runway

Videobewerking was vroeger een vervelend en langdurig proces. Maar er zijn geen technische vaardigheden of dure software meer voor nodig. Met Runway kun je heel eenvoudig je bestaande videobeelden bewerken en verbeteren: achtergrond verwijderen, objecten uitkleuren, ondertiteling toevoegen en meer. Je kunt gratis 3 projecten maken, terwijl het populairste abonnement $ 12/editor/maand kost.

3. Unscreen

Met Unscreen kun je de achtergrond uit je video's verwijderen, en dit automatisch doen. In plaats van pixels uit te zoeken en kleuren en maskers handmatig te selecteren, analyseert Unscreen video's automatisch. AI detecteert zelfs de kleinste details, dus de resultaten zijn super nauwkeurig. En de prijs? Je kunt het gratis gebruiken met enkele beperkingen (alleen GIF-export, beperkt tot 5 seconden). Als je resultaten van betere kwaliteit zonder watermerk nodig hebt, begint de prijs bij $ 4,99/videominuut.

4. VREW

VREW gebruikt AI om ondertiteling te genereren op basis van spraak in uw video. De snelle spraakherkenning vervangt de vervelende handmatige transcriptie en u kunt de automatisch gegenereerde ondertiteling eenvoudig bewerken. Bovendien kunt u de bijschriften opmaken met verschillende lettertypen, randen en schaduwen. Het is vermeldenswaard dat dit een downloadbare software is.

5. Descript

Descript is een uitgebreide AI-video-editor waarmee u in een handomdraai professioneel ogende video's kunt maken. Je kunt het gebruiken om verschillende visuele elementen, titels en bijschriften toe te voegen, lagen te animeren en meer. Met Descript kun je een voice-over aan je video toevoegen. Ze bieden een verscheidenheid aan standaard stemmen, en je kunt ook je eigen voice-over klonen. Er is een beperkt gratis abonnement beschikbaar.

6. Nova AI

Nova AI is een tool voor het categoriseren en ordenen van video's waarmee u video's gemakkelijker kunt vinden en categoriseren. AI herkent en tagt verschillende elementen van uw video's: gezichten, uitdrukkingen, objecten, activiteiten, beroemdheden... Daarom is het een geweldig hulpmiddel voor het organiseren van allerlei soorten video collecties. Je kunt het gratis gaan gebruiken, terwijl het populairste abonnement $ 18 per maand kost.


7. Reface: Face Swap-video's

De mobiele app Face Swap is een leuke en gemakkelijke manier om van gezicht te wisselen met vrienden of beroemdheden, of om je gezicht in een vooraf gemaakte video in te voegen. Het maakt gebruik van face swap-technologie waarmee je in realtime van gezicht kunt wisselen met behulp van een camera. Het biedt ook een aantal filters, GIF's en grappige video's.

8. Topaz Video AI

Als je bestaande videobeelden hebt en deze wilt verbeteren, kan deze desktop-app van $ 199,99 handig zijn. Met behulp van AI is het geweldig voor het opschalen, het verwijderen van ruis en het herstellen van je (oude) video's. Het kan video details herstellen, frames samenvoegen, een mooie visuele stroom creëren en nog veel meer. De AI ‘leert’ van de omringende frames van de video, wat resulteert in natuurlijke resultaten.


9. Make-a-Video

Make-a-Video is Meta’s nieuwste AI-systeem waarmee gebruikers video’s kunnen maken door tekst te typen. De video's worden automatisch gegenereerd op basis van de ingevoerde tekst en kunnen online worden gedeeld of gedownload. De AI-videogenerator is nog niet beschikbaar voor het publiek, maar we verwachten dat dit in de toekomst een enorme kans zal zijn voor makers van content.


10. AImages

Als je een video wilt verbeteren zonder nieuwe software te downloaden, kun je AImages proberen. Het bevat verschillende tools die u kunt gebruiken om video's te verscherpen, onscherp te maken, helder te maken en op te schalen. Het hulpmiddel kan ook worden gebruikt om de fotokwaliteit te verbeteren: het helpt u onscherpe details te verscherpen, artefacten te verwijderen en de beeldresolutie te verhogen. Je kunt betalen per gebruik of met een abonnement (vanaf $ 11/maand).


11. D-ID

Wil je video's maken met sprekende karakters uit tekst? Dan moet je eens kijken naar de Creative Reality Studio van D-ID. Het is een online videogenerator die AI gebruikt voor meerdere aspecten van het maken van video's: het genereren van tekst, het genereren van afbeeldingen en gezicht animatie. Dit betekent dat je op basis van een stilstaand beeld een pratend personage kunt creëren of met woorden kunt omschrijven en door AI kunt laten genereren.

12. Pictory 

Pictory is een van de beste tekst-naar-video-converters die lange tekstinhoud moeiteloos omzet in brandvideo's. Het ondersteunt verschillende beeldverhoudingen, biedt toegang tot miljoenen stockvideo's en afbeeldingen en voegt automatisch Engelse ondertitels toe.

Bovendien is het erg gemakkelijk te gebruiken. Je  hoeft alleen maar een script in te voegen, een sjabloon te selecteren en de AI maakt automatisch een storyboard voor je. Als je bestaande online inhoud wilt converteren, kun je eenvoudig een link als invoerbron delen. 


13. RawShorts

RawShorts is een veelzijdige AI-videobewerkings tool voor geanimeerde content. Het opvallende kenmerk is een tekst-naar-video-generator, ondersteund door een AI-assistent. Met geanimeerde grafieken en een uitgebreide bibliotheek met stockmedia is het perfect voor het eenvoudig maken van hoogwaardige uitleg-, promo- en whiteboard-animaties.


14. Munch

Munch is een innovatieve tool die gebruik maakt van geavanceerde generatieve AI en marketing analyses om boeiende en impactvolle clips uit je lange video's te halen. Het identificeert de meest deelbare momenten op basis van trendanalyse en marketing inzichten, en presenteert u samenhangende en boeiende clips.


15. Fliki

Fliki is een gebruiksvriendelijke AI-tool die blogposts omzet in boeiende video's. Voeg gewoon de URL van het blogartikel toe en Fliki vat de inhoud samen, vindt perfecte beelden en maakt een video met een realistische voice-over in de door jouw gekozen stem. Met een rijke stockmediabibliotheek en meer dan 1000 stemmen beschikbaar in 75 talen, biedt Fliki eindeloze creatieve opties om content moeiteloos te verbeteren.


16. Powtoon

Video's met geanimeerde karakters waren vroeger bijna onmogelijk om te produceren. Nu veranderen tools zoals Powtoon het spel. Powtoon is een gebruiksvriendelijke online tool voor het maken van boeiende geanimeerde videopresentaties. Met vooraf ontworpen sjablonen of helemaal opnieuw kan iedereen zonder technische kennis visueel aantrekkelijke video's maken. Het is populair onder docenten, marketeers en bedrijven vanwege de karakteristieke functies, die eindeloze mogelijkheden bieden om karakters aan te passen zodat ze aansluiten bij een merkimago.


Ik wens je veel creativiteit en fun met de tools uit dit overzicht.Comments


bottom of page